Keukentafelgesprek in het nieuws

Gisteren verscheen via de NOS het bericht ‘Klachten over zorg door gemeenten nemen toe’ http://nos.nl/l/2067254. Een van de bevindingen is dat de kwaliteit van de keukentafelgesprekken verbeterd moet worden. Geef me de 5 biedt een training keukentafelgesprek!

Lees meer »

Nieuw in Hilversum: havo/vwo afstandsonderwijs met geef-me-de-5 begeleiding

In Hilversum komt een nieuwe school voor speciaal onderwijs: het Elan college (niveau 8 van onze preventiepiramide). Het Elan college zal vanaf schooljaar 2015/2016 havo/vwo bieden, om te beginnen voor leerjaar 1 en 2, met hulp van IVIO@School afstandsonderwijs. De leerlingen worden begeleid volgens de methodiek van geef me de 5 waardoor er wordt gezorgd voor structuur en duidelijkheid.

Lees meer »

Geef me de 5 in Roemenië

Op 14,15 en 16 mei 2015 zijn Erna Teunissen en Annelies van Gool, namens Geef me de 5, afgereisd naar Roemenië. 

Lees meer »

Open dag Autimaat en Geef me de 5

Op woensdag 1 april 2015 organiseren Autimaat en Geef me de 5 een Open Dag van 15.00-21.30 uur.

Lees meer »

Diploma-uitreiking post-HBO

Maandagavond 15 december jl. hebben 34 studenten het post-HBO diploma 'Met VISIE voor CASS SAMENHANG IMPLEMENTEREN' van de Geef me de 5 academie in ontvangst genomen. Het is de eerste lichting afgestudeerden 'Geef me de 5'. 

Lees meer »

Geef me de 5 in Altijd Jong bij RTL4

Op zondag 14 december 2014 om 12.20 uur komt Geef me de 5 in de uitzending van Altijd Jong bij RTL4. De herhaling is op zaterdag 20 december 2014 om 12.30 uur.

Lees meer »

Autimaat en de Geef me de 5 academie openen 2e locatie in Deventer

Op donderdag 19 juni 2014 openen Autimaat en Geef me de 5® academie hun deuren in het Jozef Gezondheidscentrum te Deventer. Zij geven hiermee gehoor aan de grote vraag naar behandeling, begeleiding en scholing op basis van de methodiek Geef me de 5 in regio Deventer.

Lees meer »

Cadeau's voor de naschoolse begeleiding

Anouk op de Weegh van Autimaat presenteerde op 10 maart 2014 op het congres Jeugd in Onderzoek in Nieuwegein de eerste resultaten van het wetenschappelijke onderzoek naar Geef me de 5. Bij ouders van kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS) ligt de opvoedingsbelasting hoog. Het onderzoek richt zich erop of de ervaren opvoedingsbelasting en behandelbehoefte afnemen door de behandeling met de methodiek Geef me de 5, ambulant geboden door Autimaat. De deelnemers aan het congres kregen een inkijkje in de methodiek Geef me de 5 en het behandeltraject dat het gezin doorloopt, alsmede het resultaat dat dit behandeltraject oplevert.

De resultaten van dit onderzoek zullen binnenkort worden aangeboden aan een wetenschappelijk tijdschrift.

Lees meer »

Wetenschappelijk onderzoek naar Geef me de 5®

Anouk op de Weegh van Autimaat presenteerde op 10 maart 2014 op het congres Jeugd in Onderzoek in Nieuwegein de eerste resultaten van het wetenschappelijke onderzoek naar Geef me de 5. Bij ouders van kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS) ligt de opvoedingsbelasting hoog. Het onderzoek richt zich erop of de ervaren opvoedingsbelasting en behandelbehoefte afnemen door de behandeling met de methodiek Geef me de 5, ambulant geboden door Autimaat. 

Lees meer »

Kijk bij kind met ASS of ADHD naar hele gezin

Wij behandelen CASS (iedere persoon met ASS) en zijn systeem. Dat betekent dat wij verder kijken dan alleen CASS. We betrekken het hele gezin bij een behandeling en als het nodig is ook de school en/of andere dagbesteding van CASS.

Ook uit onderzoek van Daphne Vinke-van Steijn, die onlangs promoveerde tot de graad doctor aan de Radboud Universiteit Nijmegen, blijkt dat bij de diagnose en behandeling van ASS naar het hele gezin gekeken moet worden.

Lees meer »