Autisme in de stoel

Autismevriendelijke tandheelkunde.

Een methodiek om mondzorg voor mensen met ASS te verduidelijken en uitvoerbaar te maken.

Ik ben Anja Klein, preventieassistente en autismecoach in een praktijk voor bijzondere tandheelkunde in Julianadorp. Als onderdeel van onze tandheelkundige zorg begeleid ik daar samen met tandarts Frank Rietman patiënten met autisme, met en zonder een verstandelijke beperking. Deze begeleiding beslaat alle aspecten van de tandheelkunde, o.a. preventie, behandeling en instructie. Hiervoor wordt voor elke patiënt een stappenplan op maat gemaakt volgens de methodiek Geef me de 5. Daarbij houden we rekening met de mogelijkheden en onmogelijkheden van patiënten met autisme, we kijken door de autibril.

Samen met begeleiders en ouders zoeken we naar een manier om alles wat met mondzorg te maken heeft mogelijk te maken, op een manier die voor mensen met autisme duidelijk en voorspelbaar is, en dus veilig! Dat vraagt kennis van de stoornis en creativiteit om die kennis om te zetten naar praktische handvatten. Dat betekent naast inzet van de tandarts ook inzet van de ouders/begeleiders. Samen zorgen we voor duidelijkheid en vertrouwen, waardoor een goed gebit mogelijk wordt.

Ook verzorg ik presentaties voor reguliere en gespecialiseerde tandartsen in heel Nederland zodat u bij uw eigen tandarts begrip krijgt voor wat nodig is om voor u mondzorg haalbaar te maken.

Voor informatie kunt u mailen naar: autisme.indestoel@ziggo.nl of telefonisch contact met mij opnemen op werkdagen na 19.00 uur op nummer: 06 83072172.

Terug naar overzicht
J.v/d Benstraat 18
1742 SESchagen
www.autismeindestoel.nl 06-83072172 Licentiehouder sinds 2015 Medisch, Tandarts Nederland