Huisje Nieuwstraat

Mijn naam is Jose van der Plas-de Jong, ik ben getrouwd met Jacob en samen met 1 pleegdochter (autisme en verstandelijke beperking) en 2 zoontjes vormen wij een jong gezin.

Al van jongs af aan wilde ik werken met kinderen met een verstandelijke beperking. In 2006 startte ik met de SPW 4 opleiding en ging ik werken in deze zorg.

Ik kwam in aanraking met de Geef me de 5 methode en kon mij daar direct helemaal in vinden; op deze manier wilde ik begeleiden! Maar…mijn maatstaven en ideeen kon ik niet doorvoeren in mijn werk, dus ontstond er een droom: Een eigen opvang starten voor kinderen met verstandelijke beperking!

In 2011 startte ik Huisje Nieuwstraat, de kinderen worden opgevangen in ons eigen huis, verweven met ons gezin. We kunnen de kinderen in een gezinssituatie, via GMD5 begeleiden en hen een geborgen plek bieden tijdens de NSO en/of het logeren.

Om mijn kennis uit te breiden en Huisje Nieuwstraat verder te professionaliseren volgde ik de post-HBO opleiding van de GMD5 academie. Een hele goede beslissing!

Na het volgen van de opleiding werd ik enthousiast om te gaan coachen; iemand met autisme en zijn/haar omgeving elkaar beter leren begrijpen. De dagen weer gezellig laten verlopen!

Terug naar overzicht
Nieuwstraat10
Katwijk
facebook.com/huisjenieuwstraat 06-51953825 Licentiehouder sinds 01-06-2016 Hulpverlening, Wonen, Logeren, Werkt met groepen, Werkt met systeem, Werkt met CASS, Gespecialiseerd in verstandelijke beperking Zuid-Holland