Actueel

« Terug naar overzicht

Veelgestelde vragen over de lezing 'Dit is autisme'

18 januari

 

Kan de lezing worden opgenomen of kan ik hem later terugkijken?
Nee. Dit kan niet en sterker nog: dit mag niet. In de lezing maken wij gebruik van filmbeelden van echte mensen in echte situaties. We zijn deze mensen enorm dankbaar voor hun toestemming om deze filmbeelden te gebruiken, omdat deze de besproken onderwerpen krachtig in beeld brengen. Wanneer deze beelden echter verder verspreid worden of door anderen worden bewaard, zou dit schending van hun privacy zijn.

Is de lezing live?
De lezing is van tevoren opgenomen, de Q&A achteraf is live. Wij hebben er bewust voor gekozen de lezing vooraf op te nemen, zodat wij de uitleg met heldere illustraties kunnen verduidelijken.

Krijg ik een hand-out?
Je krijgt geen hand-out van alle sheets, maar wel een overzicht van de structuur van de lezing. Zo kun je handig opschrijven wat voor jou belangrijk is. Deze hand-out krijg je in de bevestigingsmail en een week voor de lezing gemaild en kun je printen, zodat je tijdens de lezing aantekeningen kunt maken.

Hoe kan ik vragen stellen na de lezing (Q&A)?

Aan het einde van de lezing kun je via de chat je vraag stellen. Colette en Fabiënne beantwoorden bij de Q&A een half uur lang een aantal vragen over de lezing. Ze kunnen gezien de tijd helaas niet alle vragen beantwoorden en zullen de onderwerpen waar de meeste vragen over gesteld worden eruit pakken.

 

Aanmeldproces

Ik heb geen link gekregen
Je krijgt na het aanmelden direct een bevestigingsmail met de link naar de lezing. Heb je deze niet ontvangen? Kijk dan in je spamfolder en reclamefolder. Mocht je de mail daar ook niet vinden, neem dan ruim op tijd contact met ons op via webinar@geefmede5.nl, dan gaan we het voor je uitzoeken.

Er is iets misgegaan met de betaling
Is het niet gelukt om direct na de aanmelding te betalen? Doe dat dan alsnog via de bevestigingsmail. Ga naar de bevestigingsmail. Klik op de gele knop ‘bekijk online lezing’. Dan kom je in de betaalomgeving. Daar vind je bovenaan de pagina een groene knop ‘betaal nu’. Let op, zonder betaling kun je de lezing niet bekijken.

Kan ik meerdere tickets tegelijk bestellen?
Ja, dat kan. Vanaf 15 tickets (of meer) bieden wij een extra service waarbij je de tickets in een keer kunt bestellen. Download via deze link een Excelbestand. Voer hier alle gegevens in van desbetreffende deelnemers. Let op: we kunnen deze alleen verwerken als de gegevens volledig worden ingevuld. Mail het Excelbestand naar webinar@geefmede5.nl. Nadat wij de gegevens hebben verwerkt, ontvang je een factuur en ontvangen alle deelnemers afzonderlijk een deelnamelink op het mailadres dat via het Excelbestand is doorgegeven.

Kan ik een factuur ontvangen?
Ja, nadat je tickets hebt besteld, kun je een factuur ontvangen. Stuur wanneer je dit wenst een mail naar webinar@geefmede5.nl met daarin het aantal bestelde tickets, de tenaamstelling, het factuuradres en de afdeling (indien nodig).

Kan ik tickets bestellen op factuur?
Helaas is er geen mogelijkheid om tickets achteraf te betalen. Wel bestaat de mogelijkheid om achteraf een factuur te ontvangen. Stuur hiervoor een mail naar webinar@geefmede5.nl.

 

Technische ondersteuning

Ik heb technische problemen
Lees, het liefst natuurlijk van tevoren, de tips die je van ons hebt gekregen via de mail. Via die weg kun je ook van tevoren testen of alles het doet. Gaat er toch iets mis tijdens het bekijken van de online lezing, klik dan op de knop ‘Geen beeld of geluid’ en volg de instructies.

Het beeld hapert
Dit gebeurt omdat je een slechte internetverbinding hebt. Zorg ervoor dat je op een plek gaat zitten waar je een goede wifiverbinding hebt. Of nog beter (indien mogelijk): zorg dat je via een kabel met het internet bent verbonden. Het kan ook zijn dat je verbinding slechter wordt doordat je met veel apparaten (telefoons, tablets, laptops, spelcomputers, enzovoort) op één wifinetwerk zit. Let op! Wij hebben geen invloed op de internetverbinding bij mensen thuis, en kunnen daarom niet verantwoordelijk worden gehouden dat deelnemers hierdoor de lezing niet goed kunnen volgen.

 

Afmelden lezing

Kan ik mijn ticket retourneren?
Nee, tickets kunnen niet geretourneerd/geannuleerd worden. We hebben ervoor gekozen de entreeprijzen laag te houden om het bijwonen van de lezing laagdrempelig te houden. De handelingen die nodig zijn voor retourneren kunnen dan helaas niet uit. Heb je een ticket besteld, maar ben je toch verhinderd op de datum van uitzending? Kijk dan of je er iemand anders blij mee kunt maken.


 

Lezingen in de theaters

Ik heb een vraag over de lezing in het theater waarvoor ik een ticket heb
De tickets voor de lezingen in de theaters worden verkocht door de theaters zelf. Heb je vragen over je ticket, de betaling of iets anders? Neem dan contact op met het theater waar de lezing plaatsvindt. Zij kunnen jouw reservering inzien en je verder helpen.

 

Algemene vragen

Kan ik een accreditatie/bewijs van deelname krijgen?
Nee, de lezing is niet geaccrediteerd. Ook geven wij geen deelnamebewijs.
 

Ik heb zelf autisme, kan ik de lezing ook volgen?
Geef me de 5 richt zich op de omgeving van een persoon met autisme. Dit betekent dat wij spreken over CASS (de persoon met autisme). In ons verhaal richten wij ons tot ouders, leerkrachten, hulpverleners, opa’s en oma’s etc. Heb jij zelf autisme, voel je dan zeker zeer welkom om deze lezing te volgen. Dit gebeurt veel en mensen met autisme ervaren het als zeer leerzaam. Je zult misschien veel herkennen, maar vast niet alles, dat komt omdat elke persoon met autisme uniek is. Kijk wat bij jou past en neem die kennis mee.

Bij welke doelgroep is Geef me de 5 toe te passen?
Geef me de 5 kan breed worden toegepast. Bij jong en oud, laag of hoog niveau, iemand die pas net weet dat hij/zij autisme heeft én bij mensen die dit al jaren weten. Er is namelijk sprake van dezelfde 8 storingen in de informatieverwerking en de tools die Geef me de 5 biedt, sluiten hierbij aan. Geef me de 5 vertelt je welke storingen zich kunnen voordoen (daar is deze lezing vooral op gericht) en leert je welke tools je kunt toepassen. Jij dient deze echter wel op maat te maken. Daar is voor nodig dat je je de stof echt eigen maakt, veel oefent met de methodiek en creatief durft te zijn. Onze cursussen (en trainers) helpen je hierbij.

Mag mijn kind met autisme mee naar de lezing?

Dat mag zeker. Wel handig om te weten:

  • De meeste kinderen die meekomen zijn 12 jaar of ouder.
  • Dit zijn kinderen die zelf autisme hebben of hiermee te maken hebben.
  • Bereid je kind voor op het volgende:
    • De lezing is gemaakt voor volwassenen die te maken hebben met iemand met autisme. Tijdens de lezing wordt hierom gesproken over autisme en hoe je hierop kunt afstemmen. Mensen met autisme worden niet rechtstreeks aangesproken.
    • Niet alles wat jouw kind zal horen in de lezing is van toepassing op iedereen met autisme, ieder mens is uniek.
  • Sommige filmbeelden kunnen als heftig ervaren worden. (Bijvoorbeeld beelden van kinderen die boos zijn of volwassenen met herhalende handelingen.) Schat in of je kind hiervan van slag zou kunnen raken.
  • Ga naderhand samen in gesprek over de lezing zodat je kind er zoveel mogelijk uit haalt.