Actueel

« Terug naar overzicht

Geef me de 5 licentiehouders: Buitenhorst

12 april

‘Het is 3 november 2010, een normale doordeweekse avond. Ik luister geboeid naar een lezing van Colette de Bruin, autismedeskundige. Ze vertelt openhartig en concreet over haar worsteling hoe om te gaan met een kind met autisme. Autisme, door velen gezien als een opvoedingsprobleem. Wat een onbegrip alom! Wat een verdriet en eenzaamheid, zowel voor de ouder als voor het kind. Dan vertelt Colette hoe zij ontdekte dat een kind met autisme gebaat is bij 5 concrete vragen en 5 concrete antwoorden! Ze illustreert haar verhaal met een aansprekende video. Er gaat een wereld voor me open! Het werkt! Dat was het begin van Buitenhorst.’
Lea van Vliegen, manager Buitenhorst

Buitenhorst, centrum voor autisme is één van de veertien licentiehouders die gecertificeerd werken volgens Geef me de 5. Buitenhorst biedt werk en dagbesteding voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. In een veilige omgeving, een plaats waar zij zich begrepen voelen. Waar ze inzicht krijgen in wat autisme is en waar ze handvatten krijgen om met hun autisme te leren omgaan in onze maatschappij die zij vaak als hectisch en chaotisch ervaren. De medewerkers van Buitenhorst kijken verder dan autisme als een beperking. Zij zien het kind dat ondanks autisme, en soms dankzij autisme, unieke gaven en talenten heeft gekregen en helpen hem die gaven en talenten te gebruiken.

Buitenhorst ziet het als haar missie om de zelfredzaamheid van kinderen met autisme te vergroten, zodat ze zich met hun autisme staande kunnen houden in de maatschappij. Zij legt daarbij de focus op het aanleren van vaardigheden op sociaal-emotioneel gebied en op het aanleren van (praktische) vaardigheden.

Buitenhorst

Meer informatie vind je op www.buitenhorst.nu.
Ook onder licentie van Geef me de 5 werken? Kijk hier voor meer informatie.