Actueel

« Terug naar overzicht

Zonnebrand afspraak

21 juni

Insmeren met zonnebrandcrème een drama? Nu niet meer!
Deze moeder heeft de oplossing gevonden voor haar kinderen:

‘Heerlijk, zomer, zon, zee, strand! Maar dat insmeren met zonnebrandcrème, dat was steeds weer een drama. De kinderen waren lekker aan het spelen en dan kwam ik weer met mijn spray. Waar mijn zoon zichzelf insmeerde, zonder problemen, was het voor mijn dochter een hele opgave. En als ik het deed, dan deed het pijn aan haar huid.

Daarom heb ik afspraken gemaakt:

  1. We smeren ons in op vaste tijdstippen op de dag. Zo komt het niet meer onverwachts.
  2. Mijn dochter smeert zichzelf nu in. Ik heb haar lijf getekend en met cijfers aangegeven welke lichaamsdelen ze moet insmeren, in welke volgorde. Ook heb ik aangegeven hoeveel spray ze gebruikt (1keer sprayen per onderdeel) en heb ik uitgelegd hoe ze moet smeren (3 keer heen en weer).
  3. Hiernaast heb ik de uitzondering benoemd: als het warmer is dan 25 graden en je bent de hele dag buiten, dan moet je je soms een extra keer insmeren, ik zeg je dit dan.

Het insmeren gaat nu al heel veel beter. Ik merk dat het allerbelangrijkste is, dat ik me aan de afspraken houd. Ik had een keer vergeten te zeggen dat er gesmeerd moest worden en toen gebeurde het dus niet op het afgesproken tijdstip. Toen ik er een uur later aan dacht, was het voor mijn dochter geen optie meer om alsnog te smeren.’