Actueel

« Terug naar overzicht

Persbericht: Doorbraak in verklaring autistisch gedrag

16 oktober

Doetinchem, 16 oktober 2017 - Doorbraak in verklaring autistisch gedrag

In Nederland zijn ruim een half miljoen kinderen en volwassenen met de diagnose autisme. De behandeling verschilt enorm en is niet altijd effectief. De gevolgen zijn zeer ernstig. Schooluitval, ontwrichte gezinnen en soms zelfs opsluiting in een isoleercel.

Al jaren lang bestaan in de wetenschap vele vaak tegenstrijdige verklaringen voor autistisch gedrag. Voor de publicatie ‘Dit is autisme’ onderzochten autismedeskundigen Colette de Bruin en neurobioloog dr. Fabiënne Naber de belangrijkste interpretaties en kwamen tot een revolutionair nieuw inzicht.  In hun boek, dat op 2 november verschijnt, delen zij op zeer heldere en begrijpelijke wijze de hersenwerking van iemand met autisme en het gedrag dat hieruit volgt. Ook beschrijven zij hierin de bijbehorende aanpak die al bij duizenden gezinnen effectief is gebleken.

Dit boek is een must-read voor iedereen die met autisme te maken heeft en iedereen die wil weten hoe ons brein informatie verwerkt.

Over de auteurs

Colette de Bruin
Colette de Bruin is een van de grootste autoriteiten op het gebied van autisme. Zij schreef de bestsellers Geef me de 5 en Auti-communicatie waar inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van zijn verkocht. Met haar organisatie heeft zij het leven van duizenden gezinnen ingrijpend veranderd.

Over dr. Fabienne Naber
dr. Fabiënne Naber is neurobioloog en autismedeskundige. Zij is als doctor verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en doet al 20 jaar onderzoek naar autisme.


dr. Fabiënne Naber en autismedeskundige Colette de Bruin

Voor de pers
Journalisten kunnen zich voor meer informatie en aanmelden voor de boeklancering richten tot Anne Dix, marketing & communicatie via a.dix@geefmede5.nl of 06-19066419.