Actueel

« Terug naar overzicht

Persbericht: Boek Dit is autisme

02 november

Arnhem, 2 november 2017


Boek ‘Dit is autisme’ doorbraak in verklaring autistisch gedrag

Al jarenlang bestaan in de wetenschap vele vaak tegenstrijdige verklaringen voor autistisch gedrag. Nu is er een doorbraak met het boek ‘Dit is autisme’. Het boek brengt de belangrijkste ontdekkingen uit de wetenschap over autisme bij elkaar en levert ook nog de bijbehorende aanpak, de methode ‘Geef me de 5’. Auteur Colette de Bruin (autismedeskundige) presenteerde  het boek op donderdagavond 2 november samen met dr. Fabiënne Naber (neurobioloog) tijdens de drukbezochte lancering in het Stadstheater in Arnhem. Onder het toeziend oog van een volle zaal nam wethouder jeugdzaken Martijn Leisink namens de gemeente Arnhem het eerste exemplaar van dit revolutionaire boek in ontvangst.

Aansluiten op de oorzaak in het brein
Colette de Bruin veranderde met haar organisatie Geef me de 5 de levens van duizenden mensen met autisme. De methode kijkt namelijk niet alleen naar het gedrag van mensen met autisme, maar sluit aan op de oorzaak in het brein. Iedereen met autisme is anders. In ‘Dit is autisme’ blijkt dat er echter twee kenmerken zijn waar mensen met autisme allemaal last van hebben: zij verwerken informatie anders in de hersenen en herkennen sociale informatie niet altijd. Dit heeft weer invloed op zes andere kenmerken. De methodiek ‘Geef me de 5’ sluit hier volledig op aan en is in dit boek dan ook wetenschappelijk onderbouwd.

Treffende aanpak bij autisme
In Nederland zijn ruim een half miljoen kinderen en volwassenen met de diagnose autisme. De behandeling verschilt enorm en is niet altijd effectief. De gevolgen kunnen hierbij ernstig zijn. Schooluitval, ontwrichte gezinnen of zelfs opname in een kliniek. Dit is volgens Colette de Bruin en dr. Fabiënne Naber niet nodig. In ‘Dit is autisme’ delen zij op zeer heldere en begrijpelijke wijze de hersenwerking van iemand met autisme en het gedrag dat hieruit volgt. De aanpak ‘Geef me de 5’ die hierbij hoort is treffend in zeer uiteenlopende situaties. Dit boek is een must-read voor iedereen die met autisme te maken heeft en iedereen die wil weten hoe ons brein informatie verwerkt.

Op reis door het brein
Colette de Bruin trok in het verleden al overvolle zalen met haar lezingen over autisme en hoe hier mee om te gaan. Zij start samen met dr. Fabiënne Naber in november 2017 met een nieuwe tour en gaan door heel Nederland met de lezing “Dit is autisme”. Bezoekers worden meegenomen op reis door het brein van iemand met autisme en kunnen daarna met praktische tips en oplossingen direct aan de slag.

Extra informatie
Tickets voor de lezingen zijn verkrijgbaar via www.geefmede5.nl/lezingen.

Over de auteurs

Colette de Bruin
Colette de Bruin is een van de grootste autoriteiten op het gebied van autisme. Zij schreef de bestsellers Geef me de 5 en Auti-communicatie waar inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van zijn verkocht. Met haar organisatie heeft zij het leven van duizenden gezinnen ingrijpend veranderd.

Over dr. Fabienne Naber
dr. Fabiënne Naber is neurobioloog en autismedeskundige. Zij is als doctor verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en doet al 20 jaar onderzoek naar autisme.

Contactpersoon

Anne Dix (marketing & communicatie)

06-19066419

a.dix@geefmede5.nl