Actueel

« Terug naar overzicht

Tip 1 psycho-educatie bij autisme

13 januari

Kennis: op maat en met de juiste lading

Hoe geef je het beste uitleg over autisme? Een van onze tips is: met kennis, op maat en met de juiste lading. Wat dat betekent leggen we hieronder uit.

Kennis: om uitleg te kunnen geven over autisme is het van belang dat je zelf begrijpt wat autisme is. Lees daarom bijvoorbeeld het boek ‘Dit is autisme’ of woon een van onze lezingen bij in het theater of online.

Op maat: met alleen kennis over autisme ben je er nog niet, uiteindelijk gaat het om degene aan wie je uitleg wilt geven. Ieder mens is anders én per persoon uit het autisme zich anders. Van welke storingen in de informatieverwerking heeft iemand met autisme in meer of mindere mate last? En welk gedrag zie je op dat moment? Het is handig om dat te ontdekken en te leren herkennen. Dan kun je jouw uitleg op maat maken.

Met juiste lading: de diagnose autisme maakt iemand als mens niet anders. Autisme kan de meest waardevolle talenten met zich meebrengen en tegelijkertijd sommige dingen flink ingewikkeld maken. Wees je bewust van de lading die autisme voor jou heeft. Als je uitleg geeft, neem je die lading namelijk altijd – bewust of onbewust – mee. Uiteindelijk wil je dat zowel de ingewikkelde als de mooie kant er mag zijn. En dat degene met autisme een positief zelfbeeld ontwikkelt en kan accepteren wie hij of zij is.

 

Wil je echt leren begrijpen wat autisme betekent voor jouw kind, leerling, cliënt, partner, collega of vriend én hoe je ermee kunt omgaan? In onze cursus word je helemaal ondergedompeld in de Geef me de 5-methodiek. Een ervaren trainer denkt met jou mee, helpt je de oorzaak vanuit het gedrag te achterhalen en geeft je gelijk handige tools mee die je in jouw situatie kunt toepassen.

Kijk hier voor meer informatie

 

Wil je je eerst verdiepen in Geef me de 5? Bekijk dan ons boekenaanbod of maak gebruik van onze vele gratis tips en tools.

 

Boeken van Geef me de 5

Geef me de 5 boekenaanbod

Bekijk onze webshop

Gratis downloads

Geef me de 5 gratis tips en tools

Bekijk tips en tools