Actueel

« Terug naar overzicht

Tip 5 psycho-educatie bij autisme

23 januari

Hulpmiddelen bij het geven van psycho-educatie

Wist je dat Geef me de 5 een hoop handige boeken heeft die je kunt gebruiken om iemand uitleg te geven over autisme? Het boek ‘Psycho-educatie Dit is autisme’, uit de serie Uitleg in beeld, is er speciaal voor ontwikkeld. Als je weet hoe het zit met de acht storingen in het brein (uitgebreid beschreven in het boek ‘Dit is autisme’) dan kun je aan de hand van de platen uit dit boek eenvoudig uitleg geven.

Ook het boek ’De aanpak bij autisme’ uit de serie Uitleg in beeld kan handig zijn voor het geven van psycho-educatie. Dat boek geeft een overzicht van alle mogelijke manieren waarop jij je communicatie kunt aanpassen en kunt omgaan met problemen die zich voordoen. Ook voor degene met autisme kan dit boek een mooi hulpmiddel zijn, zeker als hij of zij wat ouder is. Hij of zij kan hierin zelf opzoeken wat op een bepaald moment nodig is.

Daarnaast zijn onze kinderboeken uit de ‘Streepjesserie Geef me de 5’ superhandig voor het geven van psycho-educatie aan kinderen. Kinderen in de basisschoolleeftijd vinden er enorm veel herkenning in. Elk verhaal licht één streepje (kenmerk van autisme) uit. In elk boekje lees je over zowel het gedrag, als de oorzaak en aanpak die bij dat streepje horen. Zo leert je kind weer wat meer over zichzelf en wat hij of zij nodig heeft.

Bekijk hier ons boekenaanbod