Actueel

« Terug naar overzicht

Geef me de 5 heeft een nieuw logo!

15 januari

Geef me de 5 blijft zich ontwikkelen. Niet alleen de methodiek, maar ook hoe wij naar buiten treden in woord en in beeld. Jarenlang vormden vijf puzzelstukjes ons logo. Ze stonden symbool voor informatie (die als puzzelstukjes in ons brein wordt verwerkt) en voor communicatie (duidelijkheid geven op de 5, zodat de informatieverwerking bij autisme soepeler verloopt).

Een groeiende groep mensen heeft weerstand tegen puzzelstukjes als symbool voor autisme, in ons blog ‘Puzzelstukjes en autisme’ lees je er alles over. Reden voor ons om ons logo te moderniseren.
Met trots presenteren wij ons nieuwe logo:

 

Logo Geef me de 5

 

Dit logo heeft – naast de vertrouwde kleuren – alles in zich waar Geef me de 5 voor staat:

De 5 

Gedraaid is het beeldmerk een 5. Wat refereert naar duidelijkheid op de 5. 


Infinity 

Het beeldmerk doet denken aan het oneindigheidsteken. Wat staat voor diversiteit. 


Develop  

Het beeldmerk is, net als de methodiek, een pad dat bewandeld wordt. De kleuren lopen van donker naar licht. Waarbij elke kleur staat voor een stap vooruit.  


Connect 

Het teken kan gezien worden als twee handen die zich met elkaar verbinden. 


Understand

Stel je het beeldmerk in 3D voor. Elk element kun je eindeloos blijven draaien waardoor een nieuwe vorm ontstaat. Zo complex en flexibel als het brein. 


 

Ontwikkeling vanuit het bestaande logo 

 

 

We zijn benieuwd wat jouw mening over ons nieuwe logo. Er is misschien wat 'weerstand tegen de verandering'? Dat hadden wijzelf ook even, maar we raakten er snel aan gewend en vinden nu dat dit logo nog duidelijker weergeeft waar wij voor staan. 

De komende tijd gaan we dit logo stapsgewijs doorvoeren in al onze uitingen.