Actueel

« Terug naar overzicht

Samira deelt #6

10 januari

CASS wil geen afwisselende baan!


“Je komt te werken in een dynamisch team, de functie is afwisselend, geen dag is hetzelfde. Alle opdrachtgevers stellen verschillende vragen en al je collega’s hebben een andere benadering en specialisme.”


Klinkt als een toffe baan, vind je niet?

In mijn werk als begeleider voor mensen met ASS zochten mijn collega’s en ik constant naar afwisseling voor onze cliënten zodat we ook hen zo’n toffe baan konden bieden. Een aantal jaren geleden kwam er zelfs een gedragskundige op onze groep die ons vertelde dat het tenenkrommend was dat wij onze cliënten al jaren dezelfde puzzel lieten maken.


Met het schaamrood op onze kaken hebben we deze puzzels in de container gegooid.
Remco heeft ASS en draait dopjes op schroeven. Dit vindt hij harstikke leuk. Hij is er heel geconcentreerd mee bezig en voelt zich belangrijk omdat de meneer die die schroeven ophaalt altijd erg blij is met de geleverde diensten.


Naast dat schroevenwerkje pakte Remco ook nog lepeltjes en kurken in. Op zich zagen wij best dat hij dat aanzienlijk minder leuk vond, maar hey! We hebben allemaal dingen op ons werk die minder leuk zijn en hallo! Dan doet hij de héle dag die schroeven, dat kan toch niet? Wij willen juist een toffe baan voor hem.


Maar daar kwam mijn Geef me de 5-denkwijze om de hoek. Want terwijl docente Nienke even meekeek naar mijn filmbeelden, kwam ik eigenlijk zelf al tot de conclusie die ik haar zag denken:
Wie zegt dat het zielig is dat hij alleen nog maar dopjes op schroeven draait?


Je begrijpt het al;
Lepeltjes, bakjes, kurken: alles de prullenbak in en vanaf nu heeft Remco een nieuwe baan. Hij doet schroeven! En dat vindt hij de tofste  baan!


“Je komt te werken in een eentonig team, de functie is niet afwisselend, elke dag is hetzelfde. Al jouw opdrachtgevers stellen dezelfde vragen, al je collega’s hebben dezelfde benadering en niemand heeft een specialisme. De dopjes moeten op de schroeven en dat is eigenlijk alles”.