Slimmerik

Slimmerik is een regionale jeugdhulporganisatie die gespecialiseerd is in autisme en eventuele bijkomende problematiek.

Als Slimmerik staan we voor effectieve zorg, maatwerk, vooral doen wat écht nodig is en dat samen met een stukje Friese nuchterheid. Vanuit onze expertise in het (speciaal) onderwijs en in de specialistische jeugdhulp kunnen wij een breed traject op de verschillende domeinen inzetten. Wij bieden altijd gezins- en systeemgerichte hulp waarmee wij een goede verbinding kunnen maken tussen het kind, gezin, school en het verdere systeem/netwerk.

In de meeste situaties bieden wij de hulp bij jullie thuis of daar waar de hulp nodig is. Daarnaast vinden er ook hulpvormen op onze eigen locaties in Leeuwarden en Heerenveen plaats.

Onze kracht ligt onder andere in onze regionale functie in Friesland en ons vaste multidisciplinaire team. Wij hechten veel waarde aan korte lijnen en een persoonlijke aanpak waarbij de hulpvrager centraal staat.
Door ons brede aanbod wat bestaat uit specialistische begeleiding, diagnostiek en behandeling kun je met veel verschillende hulpvragen bij ons terecht.

Aanbod Slimmerik:

Bij Slimmerik bieden wij een breed aanbod aan specialistische jeugdhulpvormen aan

 • Ambulante gezinsondersteuning
 • Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG)
 • Individuele ondersteuning
 • Dagbehandeling Slimmerik!
 • Classificerende diagnostiek
 • Handelingsgerichte diagnostiek
 • Naschoolse ondersteuning
 • Maatjesgroepen
 • Jongens- & meidengroepen
 • Specialistische schoolondersteuning
 • Oudercursus autisme

Doelgroep:

Slimmerik biedt in heel Friesland specialistische jeugdhulp bij kinderen en jongeren tot 18 jaar met een diagnose ASS (autismespectrumstoornis) of kenmerken hiervan. In uitzonderlijke situaties kan de gemeente kiezen voor de Verlengde Jeugdwet. In dat geval kunnen wij ondersteuning bieden tot 23 jaar.
Slimmerik begeleidt ouders/verzorgers, leerkrachten, hulpverleners van kinderen met autisme om te werken met de Geef me de 5 methodiek en andere effectieve interventies en geeft advies bij de opvoeding/begeleiding met het doel om basisrust te creëren en de ontwikkeling te bevorderen zodat het kind van overleven naar leven kan.

Daarnaast helpen wij ook het kind of de jongere zelf bij hulpvragen.

Wij bieden specialistische begeleiding, diagnostiek en behandeling.

De missie/visie:

Wie Slimmerik opzoekt in het woordenboek komt uit bij de betekenis: "Iemand die slim, vindingrijk is."

Bij Slimmerik gaan wij ervan uit dat iedereen met autisme, ongeacht leeftijd of intelligentie, slim is. Mensen met autisme zijn vaak erg vindingrijk in het bedenken van plannen/manieren om te (over)leven in onze maatschappij. Daarnaast is slim zijn ook vaak te gebruiken als interne motivatie om iemand nieuwe dingen te leren, want wie wil er niet slim zijn?

De voornaam van directeur en oprichter Erik Velstra van Slimmerik zit verweven in de naam van de organisatie en met onze organisatie willen wij zo veel mogelijk kinderen en jongeren met autisme en hun gezin van overleven naar leven helpen en ervoor zorgen dat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven.

Het logo van Slimmerik illustreert 2 poppetjes die op gelijke hoogte staan en als een puzzel verbonden zijn. Dit staat voor:

"Als hulpvrager sta jij centraal en wij staan naast je. We sluiten aan bij wat jij nodig hebt en samen werken we aan doelen waarbij we veel waarde hechten aan een goede verbinding die gebaseerd is op vertrouwen."

Slimmerik is officieel licentiehouder van de internationaal erkende en omarmde methodiek Geef me de 5®. Wij werken vanuit de kernwaarden van Geef me de 5.
De kernwaarden zijn: toewijding, gedrevenheid, respect, innovatie en doelmatigheid.

Kijkt u voor onze teamleden op onze eigen website.

Contact:

Wilt u meer informatie of een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek neem dan contact met ons op via onze website www.slimmerik-ondersteuning.nl

Wij vertellen u graag meer over onze hulpverlening

 

Terug naar overzicht
Verlengde Schrans 81
8932 NL Leeuwarden
https://www.slimmerik-ondersteuning.nl 058-845 9574 Licentiehouder sinds 2016 Behandeling, Begeleiding tot 18 jaar Friesland