Veelgestelde vragen over lezingen in het theater

 

Kan ik een accreditatie/bewijs van deelname krijgen?

Nee, onze lezingen zijn niet geaccrediteerd. Ook geven wij geen deelnamebewijs uit.

 

De lezing van mijn voorkeur is volgeboekt, is er een wachtlijst?

Nee, Geef me de 5 hanteert geen wachtlijst. Is de datum of locatie van jouw voorkeur volgeboekt? Informeer dan bij het theater of zij een wachtlijst hanteren of kijk op onze website of er op andere locaties in jouw regio nog wel plek is.

 

Ik heb zelf autisme, kan ik de lezing ook volgen?

Ja. Houd er rekening mee dat Geef me de 5 zich richt op de omgeving van een persoon met autisme. Dit betekent dat wij spreken over CASS (de persoon met autisme) en ons richten tot ouders, leerkrachten, hulpverleners, opa’s en oma’s etc. Maar deze lezing is ook goed te volgen als je zelf autisme hebt. Dit gebeurt veel en wordt als enorm leerzaam ervaren. Je zult waarschijnlijk veel herkennen, maar vast niet alles, dat komt omdat elke persoon met autisme uniek is. Kijk wat bij jou past en neem die kennis mee.

 

Mag mijn kind met autisme mee naar de lezing?

Dat mag zeker. Wel handig om te weten:

  • De meeste kinderen die meekomen zijn 12 jaar of ouder.
  • Dit zijn kinderen die zelf autisme hebben of hiermee te maken hebben.
  • Bereid je kind voor op het volgende:
    • De lezing is gemaakt voor volwassenen die te maken hebben met iemand met autisme. Tijdens de lezing wordt hierom gesproken over autisme en hoe je hierop kunt afstemmen. Mensen met autisme worden niet rechtstreeks aangesproken.
    • Niet alles wat jouw kind zal horen in de lezing is van toepassing op iedereen met autisme, ieder mens is uniek.
  • Sommige filmbeelden kunnen als heftig ervaren worden. (Bijvoorbeeld beelden van kinderen die boos zijn of volwassenen met herhalende handelingen.) Schat in of je kind hiervan van slag zou kunnen raken.
  • Ga naderhand samen in gesprek over de lezing zodat je kind er zoveel mogelijk uit haalt.

 

Bij welke doelgroep is Geef me de 5 toe te passen?

Geef me de 5 kan breed worden toegepast. Bij jong en oud, laag of hoog niveau, iemand die pas net weet dat hij/zij autisme heeft én bij mensen die dit al jaren weten. Er is namelijk sprake van dezelfde acht storingen in de informatieverwerking en de tools die Geef me de 5 biedt, sluiten hierbij aan. Geef me de 5 vertelt je welke storingen zich kunnen voordoen en leert je welke tools je kunt toepassen. Jij dient deze echter wel op maat te maken. Daar is voor nodig dat je je de stof echt eigen maakt, veel oefent met de methodiek en creatief durft te zijn. Onze cursussen (en trainers) helpen je hierbij.

 

Ik heb een vraag over mijn ticket of betaling

Let op: de tickets voor de lezingen in de theaters worden verkocht door de theaters zelf. Heb je vragen over je ticket, de betaling of iets anders? Neem dan contact op met het theater waar de lezing plaatsvindt. Zij kunnen jouw reservering inzien en je verder helpen.

 

De lezing wordt verplaatst, wat gebeurt er met mijn ticket?

Door de coronamaatregelen zijn wij soms genoodzaakt lezingen te verplaatsen naar een andere datum. Als je tickets had gekocht voor een lezing die wordt verplaatst, krijg je bericht van het theater. Je huidige ticket blijft geldig voor de nieuwe datum.

 

De lezing is verzet naar een datum waarop ik niet kan

Ben je verhinderd op de nieuwe datum? Neem dan contact op met het theater. Zij treffen een passende regeling. Je bent nooit je geld kwijt.

 

Heb je vragen over onze online lezingen? Klik hier.