Actueel

« Terug naar overzicht

Geef me de 5 helpt Alec - De eerste avond

18 augustus

Het lukt Alec (12) maar niet om zelfstandig, in zijn eigen bed, in slaap te vallen. Zijn ouders hebben al van alles geprobeerd: vooraf zijn hoofd leegmaken, extra tijd doorbrengen met papa of mama, voorlezen of een luisterboek voor het slapengaan. Inmiddels heeft hij met zijn moeder een heel avondritueel dat hem in elk geval helpt om tegen 10 uur in slaap te vallen. Dat betekent wel dat zijn moeder haar avond kwijt is, omdat ze gelijk met hem naar bed gaat en, hoe fijn de persoonlijke aandacht ook is, Alec wordt er zelf ook niet blij van. Samen met Alec en zijn ouders zochten we naar de oorzaak en maakten we een plan van aanpak. In onze vorige blog heb je kunnen zien hoe zijn moeder het plan met Alec doornam. Dit keer nemen we je mee naar het resultaat.

De eerste avond loopt geheel volgens planning.

Moeder Kim: ‘Met enige trots kan ik zeggen dat het gisteren gelukt is! Ik zat om half 10 op de bank met mijn man. En Alec lag in zijn eigen bed!’

Kijk hoe de eerste avond met de nieuwe structuur is verlopen:

 

 

Wil jij ook graag veranderingen doorvoeren die je kind op weg helpen naar zelfstandigheid? Volg dan na de Geef me de 5 Basiscursus ook de Verdiepingscursus; dankzij de grote inbreng van eigen situaties, leer je Geef me de 5 op maat toepassen. Heb je behoefte aan een-op-een ondersteuning? Klop dan aan bij een van onze licentiehouders.