Actueel

« Terug naar overzicht

Geef me de 5 helpt Kim #1: het probleem

18 januari

In de komende periode volgen we het proces van Kim. Jij kunt meelezen met de problemen waar zij tegenaan loopt, de manier waarop Geef me de 5 dit aanpakt en wat het effect is voor Kim.

 

Even voorstellen

Kim is 20 jaar en woont in Heesch, ze heeft een relatie en een baan. Kim heeft PDD-NOS en ADHD. Kim is erg creatief, zo maakt ze de meest prachtige foto’s en video’s.

Ze heeft het allemaal voor elkaar, maar toch ervaart Kim haar autisme als last. ‘Het voelt als een dagelijks gevecht’, vertelt ze aan Geef me de 5. ‘Soms willen dingen echt niet lukken. Ik wil bijvoorbeeld minder tijd besteden aan mijn mobiel, omdat ik hierdoor druk in mijn hoofd word, maar het lukt me maar niet om dit doel te behalen. Ik ben enorm gemotiveerd en wil graag alles tegelijk aanpakken, maar juist daardoor raak ik regelmatig overprikkeld en lukken de zaken niet. Vaak weet ik ook gewoon niet hoe ik het moet aanpakken. Op mijn vrije dagen is het het moeilijkst, dan start ik de dag vaak al met een vol hoofd.’

                      

Het probleem

Kim werkt meestal drie dagen in de week. Dat betekent dat ze vier vrije dagen heeft. Vier vrije dagen en dus ook heel veel Niet Ingevulde Tijd. Deze dagen verlopen ongestructureerd. Ze merkt dat ze de hele dag rondjes door haar huis loopt; naar boven, naar beneden en weer terug. Haar hoofd is vol en ze ervaart veel onrust. Graag zou ze haar dag ingevuld hebben en meer structuur in de dag willen hebben, maar hoe?

Daar gaat Geef me de 5 Kim de komende periode bij helpen. We schrijven hier wekelijks een blog over, lees je mee?