Dit is autisme

van hersenwerking tot gedrag

Gedrag van iemand met autisme is lang niet altijd te begrijpen. In het boek Dit is autisme wordt heel toegankelijk uitgelegd wat de oorzaak van dit gedrag is. Direct daaraan gekoppeld is beschreven hoe je ermee kunt omgaan. De kleurrijke afbeeldingen verhelderen de reis van informatie door het brein en de acht storingen die bij autisme de informatieverwerking belemmeren. Met dit boek heb je niet alleen inzicht in de oorzaak, maar ook een totaalaanpak in handen.

De kracht van dit boek is de wisselwerking tussen twee autisme-experts. De praktische kennis van Geef me de 5 grondlegger Colette de Bruin en de wetenschappelijke kennis van neurobiologisch gedragswetenschapper dr. Fabiënne Naber.

Bestel boek

 


 

Dit boek is beschikbaar als:

 

Gedrukt boek

Dit is autisme gedrukt boek

ISBN 9789492593023

€ 35,00


Bestel hier

E-Book

Dit is autisme E-book

ISBN 9789492985101​

€ 19,99


Bestel hier

Luisterboek

Dit is autisme luisterboek

ISBN 9789492985088

€ 19,99


Bestel hier

Videolezing 'Dit is autisme'

Dit is autisme videolezing


Bekijk ook de bijbehorende videolezing Dit is autisme, op een moment dat het jou uitkomt.

Meer informatie

 


 
 

Over de auteurs

Dit is autisme auteur Colette de Bruin

Colette de Bruin is grondlegger van de Geef me de 5-methodiek en orthopedagogisch gedragsdeskundige. Zij is een autoriteit op het gebied van autisme en auteur van meerdere bestsellers over autisme. Met haar organisatie, methodiek en boeken schoolt ze professionals en opvoeders die mensen met autisme begeleiden.

   
Dit is autisme auteur Fabiënne Naber

Dr. Fabiënne Naber is neurofysisch gedragswetenschapper en autisme-expert. Door diepgaand onderzoek naar wetenschappelijke literatuur over autisme heeft zij verbanden weten te leggen die nooit eerder zijn gelegd. Hierdoor kan zij helder uitleggen wat in het brein anders gaat bij autisme en kan zij verklaren waarom Geef me de 5 zo goed werkt.

 


 

Bijlagen bij het e-book en luisterboek van Dit is autisme

Heeft jouw e-reader een zwart-witscherm? Geen nood: de belangrijkste overzichtsplaten vind je hier in kleur. Dat geldt ook voor de verwijzingen in het luisterboek.

 

Dit is autisme - de acht storingen bij autisme Dit is autisme - Overzichtsplaat van het brein
Dit is autisme - Zoek de oorzaak, pas de aanpak toe Dit is autisme - Cirkel van autisme spectrum symptomen

 


 

De Geef me de 5-reeks

Dit is autisme is het derde boek in de Geef me de 5-reeks. Alle drie de boeken vullen elkaar aan, al ze zijn prima afzonderlijk van elkaar te lezen. Heb je alle boeken gelezen, dan begrijp je autisme, weet je hoe je er mee om moet gaan en welke communicatie je erbij gebruikt.

 

Boek Geef me de 5 Autisme

Geef me de 5

In het eerste boek, Geef me de 5, staat wat praktisch werkt bij de omgang met mensen met autisme. Dit basisboek is een must-have voor iedereen die te maken heeft met kinderen of volwassenen die extra duidelijkheid nodig hebben. Voor veel opvoeders, professionals en instellingen roemen het boek om zijn eenvoud. Niet voor niets is het al ruim 100.000 keer verkocht.

Meer informatie

 

 

Boek Auti-communicatie bij autisme

Auti-communicatie

Auti-communicatie is het tweede boek van Colette de Bruin. Hierin staat hoe je effectief communiceert met iemand met autisme. Dat is nodig om de Geef me de 5-methodiek geslaagd toe te passen. Auti-communicatie wordt zowel in professionele setting als binnen het gezin gebruikt.

Meer informatie

 

 

Boek Dit is autisme

Dit is autisme

De Geef me de 5-methodiek heeft zich al ruimschoots bewezen in de praktijk. Met het boek Dit is autisme is eindelijk volledig wetenschappelijk onderbouwd waaróm het zo goed werkt. Wie dit boek leest zal door de herkenbare voorbeelden en de heldere uitleg dan ook vaak een ‘aha-ervaring’ hebben. Je krijgt direct nieuwe inzichten voor de omgang met iemand met autisme.

Meer informatie

 

 

Boek Psycho-educatie dit is autisme uitleg in beeld

Psycho-educatie Dit is autisme

Het boek Psycho-educatie Dit is autisme van onze Uitleg in beeld-serie is een heldere samenvatting van het boek Dit is autisme. Speciaal ontwikkeld om in eenvoudige bewoordingen uit te leggen wat autisme is. Hiermee vergroot je het begrip en respect voor het denken en doen van mensen met autisme.

Meer informatie

 


 

Een geslaagde boeklancering in 2017

Op 2 november 2017 presenteerden Colette de Bruin en Fabiënne Naber samen het boek Dit is autisme en lanceerden ze de bijbehorende gloednieuwe gelijknamige lezing die je als videolezing kunt kijken wanneer het jou uitkomt.

Onder het toeziend oog van een overvolle zaal in Stadstheater Arnhem reikten zij het boek officieel uit aan Wethouder Martijn Leisink van de Gemeente Arnhem. Samen met Mimoun Oaissa als dagvoorzitter, Syntha van Alen die een prachtig lied ten gehore bracht en enthousiaste bezoekers was het een bijzonder feestelijke avond.

 

Foto Dit is autisme boeklancering 1

Foto Dit is autisme boeklancering 2

Foto Dit is autisme boeklancering 3

Geef me de 5 biedt ook:

 

Lezingen over autisme

Geef me de 5 lezingen over autisme

Meer informatie

Cursussen over autisme

Geef me de 5 cursussen over autisme

Meer informatie

post-hbo-opleiding

Geef me de 5 post-hbo-opleiding

Meer informatie