Veelgestelde vragen online lezingen

 

Kan ik een accreditatie/bewijs van deelname krijgen?

Nee, onze lezingen zijn niet geaccrediteerd. Ook geven wij geen deelnamebewijs uit.

 

Ik heb zelf autisme, kan ik de lezing ook volgen?

Ja. Houd er rekening mee dat Geef me de 5 zich richt op de omgeving van een persoon met autisme. Dit betekent dat wij spreken over CASS (de persoon met autisme) en ons richten tot ouders, leerkrachten, hulpverleners, opa’s en oma’s etc. Maar deze lezing is ook goed te volgen als je zelf autisme hebt. Dit gebeurt veel en wordt als enorm leerzaam ervaren. Je zult waarschijnlijk veel herkennen, maar vast niet alles, dat komt omdat elke persoon met autisme uniek is. Kijk wat bij jou past en neem die kennis mee.

 

Mag mijn kind met autisme meekijken naar de lezing?

Dat mag zeker. Wel handig om te weten:

  • De meeste kinderen die meekomen zijn 12 jaar of ouder.
  • Dit zijn kinderen die zelf autisme hebben of hiermee te maken hebben.
  • Bereid je kind voor op het volgende:
    • De lezing is gemaakt voor volwassenen die te maken hebben met iemand met autisme. Tijdens de lezing wordt hierom gesproken over autisme en hoe je hierop kunt afstemmen. Mensen met autisme worden niet rechtstreeks aangesproken.
    • Niet alles wat jouw kind zal horen in de lezing is van toepassing op iedereen met autisme, ieder mens is uniek.
  • Sommige filmbeelden kunnen als heftig ervaren worden. (Bijvoorbeeld beelden van kinderen die boos zijn of volwassenen met herhalende handelingen.) Schat in of je kind hiervan van slag zou kunnen raken.
  • Ga naderhand samen in gesprek over de lezing zodat je kind er zoveel mogelijk uit haalt.‚Äč 

 

Bij welke doelgroep is Geef me de 5 toe te passen?

Geef me de 5 kan breed worden toegepast. Bij jong en oud, laag of hoog niveau, iemand die pas net weet dat hij/zij autisme heeft én bij mensen die dit al jaren weten. Er is namelijk sprake van dezelfde acht storingen in de informatieverwerking en de tools die Geef me de 5 biedt, sluiten hierbij aan. Geef me de 5 vertelt je welke storingen zich kunnen voordoen (daar is de lezing ‘Dit is autisme’ vooral op gericht) en leert je welke tools je kunt toepassen. Jij dient deze echter wel op maat te maken. Daar is voor nodig dat je je de stof echt eigen maakt, veel oefent met de methodiek en creatief durft te zijn. Onze cursussen (en trainers) helpen je hierbij.

 

Kan de lezing opgenomen worden of kan ik hem later terugkijken? 

Nee. Dit kan niet en sterker nog; dit mag niet. In de lezing maken wij gebruik van filmbeelden van echte mensen in echte situaties. We zijn deze mensen enorm dankbaar voor hun toestemming om deze filmbeelden te mogen gebruiken omdat deze besproken onderwerpen krachtig in beeld brengen. Wanneer deze beelden echter verder verspreid worden zou dit schending van hun privacy zijn. 

 

Is de lezing live? 

Lezing ‘Dit is autisme’: deze lezing is van tevoren opgenomen, de Q&A achteraf is live. Er is bewust gekozen om deze lezing vooraf op te nemen zodat de theoretische uitleg met heldere illustraties verduidelijkt kan worden. 

Lezing ‘De aanpak bij autisme’: deze lezing wordt live door Colette gegeven op het geplande moment. Er is na afloop geen Q&A.

 

Krijg ik een hand-out?

Ja. Je krijgt een overzicht met de hoofdlijnen van de lezingen, geen hand-out van alle sheets. Deze krijg je een week voorafgaand aan de lezing gemaild en kun je printen, zodat je tijdens de lezing aantekeningen kunt maken.

 

Vragen stellen na de lezing (Q&A)

Lezing ‘Dit is autisme’: Colette en Fabiënne beantwoorden tijdens de Q&A enkele vragen. Stel aan het einde van de lezing je vraag via de chat. Ze kunnen gezien de tijd helaas niet alle vragen beantwoorden en zullen de onderwerpen waar de meeste vragen over gesteld worden eruit pakken. 

Lezing ‘De aanpak bij autisme’: er is na afloop geen Q&A.

 

Aanmeldproces online lezingen

 

Ik heb geen link gekregen
Je krijg na het aanmelden direct een bevestigingsmail gestuurd met de link naar de lezing. Heb je deze niet in je mailinbox ontvangen, kijk dan ook even je spamfolder en reclamefolder na. Mocht je de e-mail daar ook niet hebben ontvangen, neem dan ruim op tijd contact met ons op via webinar@geefmede5.nl, dan gaan we het voor je uitzoeken.

 

Er is iets misgegaan met de betaling
Is het niet gelukt om direct na de aanmelding te betalen? Dan kun je alsnog via de bevestigingsmail in de betalingsomgeving komen. Klik op de gele knop ‘bekijk online lezing’. Daar vind je bovenaan de pagina een groene knop ‘Betaal nu’. Let op, zonder betaling kun je de lezing niet bekijken.

 

Kan ik meerdere tickets tegelijk bestellen? 

Ja dat kan. Vanaf 15 tickets (of meer) bieden wij een extra service waarbij je de tickets in een keer kunt bestellen en op factuurbasis kunt betalen. Download via deze link een Excelbestand. Voer hier alle gegevens van desbetreffende deelnemers in. Let op: we kunnen deze alleen verwerken als de gegevens volledig worden ingevuld. Mail het Excelbestand naar webinar@geefmede5.nl. Nadat wij de gegevens hebben verwerkt, ontvang je een factuur en ontvangen alle deelnemers afzonderlijk een deelnamelink op het e-mailadres dat in het Excelbestand is doorgegeven. 

 

Kan ik een factuur ontvangen? 

Ja, zodra je tickets hebt besteld, ontvang je automatisch een factuur.

 

Kan ik tickets bestellen op factuurbasis?

Helaas kan dat alleen als je 15 tickets of meer bestelt. We weten dat dit lastig is als je minder dan 15 tickets bestelt, maar het programma dat wij gebruiken is hier niet op ingesteld.

 

Technische ondersteuning online lezingen

 

Ik heb technische problemen

Lees, het liefst natuurlijk al van tevoren, de tips die je gekregen hebt via de mail. Via die weg kun je ook van tevoren testen of alles het doet. Gaat er toch iets mis tijdens het bekijken van de online lezing? Klik dan op de knop ‘Geen beeld of geluid’ en volg de instructies.

 

Het beeld hapert
Dit gebeurt omdat je een slechte internetverbinding hebt. Zorg ervoor dat je op een plek gaat zitten waar je een goede wifiverbinding hebt. Of nog beter, zorg dat je bekabeld aan het internet zit als dat mogelijk is. Het kan ook zijn dat je verbinding slechter wordt doordat je met veel apparaten (telefoons, tablets, laptops, spelcomputers, enzovoorts) op één wifinetwerk zit. Let op! Wij hebben geen invloed op de internetverbinding bij mensen thuis, en kunnen dus ook niet verantwoordelijk worden gehouden dat deelnemers hierdoor de lezing niet goed kunnen volgen.

 

Afmelden online lezingen

 

Kan ik mijn ticket voor de online lezing retourneren? 

Nee, tickets voor online lezingen kunnen niet worden geretourneerd/geannuleerd. We hebben ervoor gekozen de entreeprijzen laag te houden zodat onze online lezingen laagdrempelig kunnen worden bijgewoond. De handelingen die nodig zijn voor retourneren kunnen dan helaas niet uit. Heb je een ticket besteld, maar ben je toch verhinderd op de datum van uitzending? Kijk dan of je er iemand anders blij mee kunt maken.

 

Heb je vragen over onze lezingen in het theater? Klik hier.