Jouw STAP-budget inzetten bij Geef me de 5?
 

Wil jij je STAP-budget inzetten voor een cursus of opleiding bij Geef me de 5? Dat kan alleen nog voor de ronde op 3 juli. Daarna mag Geef me de 5 geen cursus of opleiding meer aanbieden vanuit het STAP-budget. Aanmelden voor de ronde van 3 juli kan nog tot zondagavond 2 juli 20.00 uur. Daarna is inschrijven voor een cursus vanuit het STAP-budget niet meer mogelijk.

 

 

Voltooi je aanvraag in 5 stappen

Stap 1.

Schrijf je in voor de opleiding die je wilt volgen
Bij Geef me de 5 kun je je STAP-budget inzetten voor:

waar je de volgende melding bij ziet staan: 'Stap-budget mogelijk'. Alleen cursussen of opleidingen die binnen 5 maanden van start gaan vallen binnen de STAP-regeling.

Kies de datum van de cursus of opleiding die je wilt volgen en klik op ‘Inschrijven’.

Zet bij stap 3 van het inschrijfproces een vinkje bij 'Ik maak gebruik van mijn Stap-budget'. En kies bij stap 4 voor betaling via factuur.

Een STAP- aanmelding is alleen voor jou bedoeld. Je kunt tijdens een STAP-inschrijving daarom alleen jezelf aanmelden, geen collega's.

Stap 2.

Ontvang het STAP-aanmeldingsbewijs
Geef bij stap 2 van het inschrijfproces aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget.

Na aanmelding ontvang je een e-mail met het STAP-aanmeldingsbewijs. 

Stap 3.

Dien je aanvraag in
Dien jouw aanvraag voor het STAP-budget in in de eerstvolgende budgetperiode op stapuwv.nl. Let op! Wacht niet te lang, want het aantal STAP-budgetten is beperkt. Op=op!

Stap 4.

Jouw STAP-budget wordt uitbetaald
Is je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Dan krijg je daar automatisch bericht van van het UWV en wordt het voorschot van het STAP-budget door UWV aan ons uitbetaald. Daarmee is jouw inschrijving definitief.

Stap 5 .

Start je Geef me de 5-cursus of -opleiding
Op de startdatum van de cursus of opleiding zien we je graag. Zodra je de cursus of opleiding hebt afgerond, maken wij daar melding van bij UWV. Binnen drie maanden na afloop van de cursus of opleiding controleert het UWV of aan alle voorwaarden voor de subsidieregeling is voldaan.

WANNEER START DE VOLGENDE STAP-AANVRAAGPERIODE?

Het totale beschikbare budget is verdeeld over verschillende aanvraagperiodes. Elke twee maanden start een nieuwe aanvraagperiode. Is het beschikbare budget voor een aanvraagperiode op? Dan kun je de volgende periode opnieuw een aanvraag doen. Let wel op: je hebt dan een nieuw STAP-aanmeldingsformulier nodig.

 

 • 1 mei 2023 t/m 2 juli 2023 2023* Het budget voor dit tijdvak is op.

  De eerstvolgende budgetronde is op: 3 juli 2023


 

Tips als je STAP-budget gaat aanvragen bij het UWV

Wat heb je nodig:

 • Je DigiD-inloggegevens.
 • Je STAP-aanmeldingsbewijs. Dit vind je in de bijlage van deze mail. We raden je aan om dit alvast te uploaden op je computer zodat je het makkelijk kunt toevoegen.
 • Je studentnummer. Dit vind je op je STAP-aanmeldingsbewijs

En verder

 • Log ruim voor 10.00 uur met je DIGID in bij het UWV en controleer de getoonde gegevens. Hoe eerder je bent ingelogd, hoe meer kans je maakt op een budget. Bij drukte kan er een wachtrij zijn. Sluit in dat geval je browser of venster niet af.
 • Upload je STAP aanmeldingsbewijs en vul je studentnummer in. Klik vervolgens op zoeken.
 • In het scherm wat je nu krijgt zie je de vooraanmelding die wij bij het UWV gedaan hebben. Is deze ok? Kies dan de activiteit en klik daarna op Volgende.
 • Alle gegevens van de door jou gekozen cursus/opleiding worden getoond. Controleer deze goed en kijk of het subsidiebedrag exact overeenkomst met het subsidiebedrag op jouw STAP-aanmeldbewijs. Pas het indien nodig aan en klik op Volgende.
 • In het scherm wat nu verschijnt beantwoord je de vragen.
 • Nu volgt de laatste stap met een overzicht van jouw gegevens en de scholing die je wilt gaan volgen.
 • Als laatste ga je akkoord met de algemene voorwaarden en verklaar je dat je alles naar waarheid hebt ingevuld. Dan klik je op Versturen.

Natuurlijk hopen we voor je dat het budget toegewezen wordt.
Laat ons in alle gevallen binnen 5 werkdagen nadat je bericht hebt gehad van het UWV per mail weten wat er met jouw inschrijving moet gebeuren.

Veelgestelde vragen over het STAP-budget bij Geef me de 5

Het STAP-budget is een overheidssubsidie van maximaal €1.000,- per jaar waarmee je een cursus of opleiding kunt volgen om je verder te ontwikkelen en jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Bij Geef me de 5 kun je je STAP-budget inzetten voor:

Het STAP-budget is bedoeld voor versterking van jouw positie op de arbeidsmarkt en daarom niet bedoeld voor ouders/verzorgers die de cursus willen volgen ten behoeve van de thuissituatie. 

Je kunt met het STAP-budget tot € 1.000 subsidie krijgen voor scholing. Zijn de totale kosten lager, dan hoef je zelf niks te betalen als het om een online scholing gaat. Gaat het om een cursus op locatie, dan betaal je zelf alleen de locatiekosten van € 20,- per dag. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Geef me de 5 Basiscursus en Verdiepingscursus. Wordt jouw aanvraag door het UWV afgekeurd, dan krijg je natuurlijk de betaalde locatiekosten terug. Je kunt tijdens jouw aanmelding ook voor kiezen voor het versturen van een factuur voor de locatiekosten. Dan betaal je de factuur als jouw aanvraag door het UWV is goedgekeurd.

Zijn de totale kosten hoger, bijvoorbeeld als je kiest voor onze post-hbo-opleiding, dan krijg je € 1000 vergoed en betaal je het resterende bedrag zelf.

Gebruik je het STAP-budget voor een deel van de kosten en vergoedt jouw werkgever het resterende deel? Dan moet je daarvan melding maken bij het UWV.

Doe je STAP-aanvraag minstens 5 weken voordat onze cursus of opleiding start. Het UWV heeft deze tijd nodig om jouw aanvraag goed te keuren.

Elke twee maanden start een nieuwe aanvraagperiode. Verstuur je aanvraag zo snel mogelijk nadat de nieuwe aanvraagperiode is gestart. De verwachting is namelijk dat het STAP-budget snel op zal zijn. Is het beschikbare budget voor een aanvraagperiode op? Dan kun je de volgende periode opnieuw een aanvraag doen.

Het UWV behoudt een termijn van 4 weken om jouw aanvraag te controleren. Hoogstwaarschijnlijk wordt jouw aanvraag sneller verwerkt.

Is je aanvraag afgekeurd? We snappen je teleurstelling. Er zijn nu meerdere opties:

 1. Je besluit onze cursus of opleiding toch te doen voor eigen rekening. Maak in dat geval je betaling zo spoedig mogelijk in orde, dan kun je op de gewenste datum starten.
 2. Je annuleert de inschrijving en probeert het in een volgend tijdvak nog een keer. Je dient dan wel de hele aanvraagprocedure van stap 1 tot en met stap 5 opnieuw te doorlopen. Mogelijk betekent dit dat je moet kiezen voor een andere startdatum/plaats. Is jouw aanvraag afgekeurd en annuleer je jouw inschrijving, dan hoef je natuurlijk niets te betalen.
 3. Je vraagt je werkgever om mee te betalen aan de cursus of opleiding bij Geef me de 5. Maak ook in dat geval de betaling zo spoedig mogelijk in orde.

Laat ons in alle gevallen binnen 5 werkdagen weten wat er met jouw inschrijving moet gebeuren.

Je kunt één keer per jaar het STAP-budget ontvangen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je jouw STAP-budget het ene jaar kunt aanvragen voor onze Basiscursus en het jaar erop voor onze Verdiepingscursus of de post-hbo-opleiding.

Nee. Om dubbele financiering voor scholing te voorkomen, kun je geen STAP-budget aanvragen wanneer je recht hebt op een andere vergoeding voor scholingskosten.

Jazeker. Zolang je voor je huidige of afgeronde cursus of opleiding geen STAP-budget hebt aangevraagd, kun je voor een nieuwe cursus of opleiding een STAP-budget aanvragen.

Nee, is jouw inschrijving gedaan voordat de STAP-procedure bij Geef me de 5 was afgerond, dus voor 13 oktober 2022, dan kan er helaas geen STAP-aanvraag met terugwerkende kracht worden doorgevoerd.

Voor het STAP-budget geldt het jaar van toekenning. Dus heb je in 2022 budget gekregen voor een cursus of opleiding die in 2023 van start gaat, dan wordt dit bekostigd uit jouw STAP-budget van 2022. Je kunt dan in 2023 weer een STAP-budget aanvrgen.

Het STAP-budget  is voorlopig toegekend. Het wordt pas definitief toegekend als je minstens 80% van de cursus of opleiding aanwezig bent geweest.

Voor de cursus betekent dit dat je niet meer dan een halve dag mag missen en voor de opleiding niet meer dan 3,5 dag.

Volg je een cursus of opleiding vanuit het STAP-budget, dan is het verplaatsen van een cursusdag niet mogelijk. Moet je door onverwachte omstandigheden echt een dag missen, neem dan eerst contact met ons op om te overleggen wat voor jou de consequenties kunnen zijn.